Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återvändardagen ska visa Söderhamn från sin bästa sida

På lördag kommer det vara full aktivitet i centrala Söderhamn. Det är Återvändardagen med Brobergsloppet och arrangören hoppas på folkfest.

Brobergs IF arrangerar i år Återvändardagen tillsammans med Söderhamnsandan. Söderhamns kommun som vanligtvis brukar stå för arrangemanget hade inte möjlighet i år.

– Vi tyckte att det skulle vara jättesynd om det inte blev något så vi gick in som arrangör, säger Maria Hammalund från Brobergs IF.

Läs också: Vårstimmet med Återvändardagen lockade unga som gamla ner på stan

Brobergsloppet har under flera år varit en stor del av Återvändardagen och det kändes viktigt för Broberg att det inte försvinner.

Maria Hammalund har haft en hektiskt tid för att få allt i ordning, men känner att hon nu har allt under kontroll.

– Det är jättekul att kunna göra en sådan här grej. Man ser hur det sprider sig på nätet, säger hon.

Läs också: Ankor, cruising och Miskovsky

Hon hoppas på fint väder och att både Söderhamnare och återvändare letar sig till centrum. Det som ska locka folk är bland annat artistframträdanden, prisutdelningar för årets Söderhamnare och årets eldsjäl samt Brobergsloppet.

– Vi ska visa upp det som är lokalt och som lyfter Söderhamn. Det är några jätteduktiga tjejer som sjunger och det blir dans från Bumby feet. Dessutom kommer det finnas lokala matproducenter som får visa vad de har, säger Maria Hammarlund.

Läs också: Årets Söderhamnare färgar stan