Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återställer elljusspår på begäran

Ljusdals kommun erbjuder sig att återställa marken vid elljusspåret i Tallåsen om markägarna lämnar en skriftlig begäran.

I torsdags kallade samhällsutvecklingsförvaltningen och fritidsenheten berörda markägare till ett samrådsmöte angående avvecklingen av elljusspåret i Tallåsen.

Hösten 2009 beslutade samhällsbyggnadsnämnden att elljusspåret skulle avvecklas, sedan dess har oenighet rått om vad som ska hända med spåret. Till grund för avvecklingsbeslutet ligger bland annat att markägarna krävt kommunen på arrendeersättning och att spåret blir för dyrt att driva.

Till samrådsmötet i torsdags kom tre markägare, Bengt Ångström, Per-Gunnar Jönsson och Karl-Erik Jönsson, varav de två sistnämnda delar mark.

Pär Ferm berättar att de egentligen inte kom överrens om någonting, utan att kommunen ville presentera sitt bud, att på skriftlig begäran återställa marken genom att plocka ned belysning och plantsätta området.

Markägaren Bengt Ångström menar dock att kommunens bud om att återställa marken inte är riktigt.

– Man säger att marken ska återställas men allt kommunen tänker göra är att plantsätta spåret.

Varken Bengt Ångström, Per-Gunnar Jönsson och Karl-Erik Jönsson är i dagsläget beredd att skicka in någon skriftlig begäran.