Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återremiss för delårsbokslut

Ingen behandling av delårsbokslutet i utbildningsnämnden ledde till återremiss.

Annons

Efter en livlig debatt i kommunfullmäktige blev det återremiss av rapporten om delårsbokslut och prognos för Ljusdals kommun 2011. En återremiss föreslagen av miljöpartiets Karin Jansson sedan denna gjort fullmäktigeledamöterna uppmärksamma på att man här kanske avvek från kommunlagen när det framkom att utbildningsnämnden ej tagit beslut i frågan, vilket enligt Janssons tolkning berörd nämnd bör ha gjort innan man går till beslut.

– Det här beror på hur sammanträdesdagarna ligger och det var något vi bestämde i december. Vi tänkte då inte på hur de var kopplade till kommunfullmäktige. Jag ser delårsbokslutet och prognosen som ett verktyg. Jag tyckte därför att vi kunde ha godkänt det. Nu behandlar vi det på vårt nästa möte på onsdag och sedan blir det beslut vid nästa kommunfullmäktige, säger Malin Ängerå, (S) utbildningsnämndens ordförande.

Kommunchefen Niklas Bremefors som presenterade ärendet var dock inte bekymrad över utslaget eftersom det bara handlar om en rapport och det försenar på inget vis något annat arbete.