Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återigen dags för Runemodagen

Den 4 juli arrangerar bygdeföreningen Runemo framtid för sjätte året i rad Runemodagen. Det är en dag som syftar till att visa upp Runemo för alla - såväl infödda bybor som gäster från andra orter.

- Alla är välkomna, det är en dag för byn men även en återvändardag för de som bott här tidigare, säger Roland Apelgren, ordförande i Runemo framtid och en av de drivande bakom Runemodagen.

Det kommer att bjudas på underhållning och aktiviteter för alla åldrar vid bygdeföreningens hus Byagården. Till exempel kommer Rose-Marie Allansson, en av deltagarna i Team Hanna som tidigare i år kammade hem Körslaget i TV 4.

Det finns många anledningar till varför bygdeföreningen anordnar Runemodagen. Man vill visa upp Runemo och föreningens lokaler för allmänheten, så att alla kan få en inblick i vad som finns och att det är viktigt att bevara.

- Sedan är det inget att sticka under stol med att vi får en inkomst till föreningen. Det behövs för att driva arbetet vidare och för att kunna ta hand om Byagården, säger Roland Apelgren.

Han uppskattar att det tidigare år har varit omkring 300-400 besökare under Runemodagen och hoppas på samma goda uppslutning vid årets arrangemang.

- Haha, ja, det var bra sagt. Då återstår bara att vi ska utropa oss till republik och skaffa en egen flagga också, skrattar Roland Apelgren.