Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återförening med 50-tals rock

Efter 31 år av uppehåll har The Original Thunderbirds återförenats.
– Vi gör det för att vi tycker att det är kul, säger Pelle Karlsson.

The Original Thunderbirds gjorde sina första spelningar 1976. Då gick bandmedlemmarna på högstadiet på Läroverket i Hudiksvall.

– Alla vi gillade rock and roll. Vi var nog de första på skolan med brylkräm, säger Bosse Arnström.

Fem högstadiekillar startade bandet 1976, tre av bandmedlemmarna är kvar när bandet återförenas igen. Pelle Karlsson, Björn Nyqvist och Bosse Arnström var med redan på 1970-talet och Åke Jonsson och Lars Karlsson har fått hoppa in nu när bandet har börjat spela igen.

– Vi spelade på en massa Folket Hus och för en massa raggare. Ofta var det mellan 300 och 500 personer på våra spelningar, säger Pelle Karlsson.

Bandet spelar favoritrock låtarna från 1950- och 1960-talet. I augusti gjorde bandet en spelning på Café Bolaget i Hudiksvall och på lördagskvällen spelade de i Gamla Smedjan i Stocka.

– Precis som man kan träffas och snacka med gamla kompisar kan man träffas och göra ett gig tillsammans, säger Pelle Karlsson.

Bandet har en skiva på gång, deras förhoppning är att den ska släppas i maj nästa år.

– Det vore roligt att spela lite på Folket Hus igen, men någon stor turné tänker vi inte göra, säger Pelle Karlsson.