Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för vansinnesfärd med bandvagn

Efter att ha försökt köra ifrån polisen med en bandvagn åtalas nu en 24-åring för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

Den 24-årige Rengsjöbon hade druckit 7–8 öl och någon drink innan han satte sig på förarplatsen i bandvagnen natten mot den 24 april i år. I polisförhör har han berättat att han kände sig både berusad och stressad när han körde bandvagnen. Men han har nekat till att han kört vårdslöst.

Poliserna i den patrull som följde efter bandvagnen har däremot berättat om grov vårdslös körning.

Bandvagnen kördes vingligt i centrala Bollnäs. På släpet satt flera personer. När polispatrullen signalerade åt föraren att stanna agerade denne tvärtom och ökade farten.

Polispatrullen följde efter bandvagnen mot Heden. Vid ett tillfälle svängde bandvagnen så kraftigt att en person som satt på släpet föll av.

När bandvagnen senare körde fast gick poliserna ur bilen. Men dörrarna till bandvagnen var låsta och fönstren stängda. En polis har berättat att han stod framför bandvagnen i ett brant parti utan möjlighet att kasta sig undan, "jag var klädd i reflexväst och var säker på att föraren visste att jag stod där. Så när föraren började gasa kände jag allvarlig fruktan för mitt liv".

Den 24-årige föraren och två passagerare, en 27-årig man som äger bandvagnen och en kvinna, greps till slut. Nu åtalas 24-åringen för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri. 27-åringen åtalas för medhjälp till rattfylleri för att han låtit 24-åringen köra bandvagnen.