Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för upprepad misshandel av sambo

En man i Ovanåkers kommun åtalas för grov kvinnofridskränkning mot sin före detta sambo. Han ska ha misshandlat henne vid flera tillfällen, enligt åklagaren.

I december i fjol ringde kvinnan till polisen efter att hon ska ha blivit både slagen, sparkad och dragen i håret av honom i deras dåvarande gemensamma hem. Han ska även ha hotat att döda henne och kvinnan fruktade för sitt liv.

Eftersom händelsen ska ha ägt rum inför parets minderåriga barn, menar åklagaren att det har skadat barnets tillit till mannen. Polisen rådde kvinnan att uppsöka sjukvård och hon fick åka ambulans till Gävle sjukhus senare under dagen.

För polisen berättar kvinnan att hennes före detta sambo har slagit henne ungefär en gång i veckan under de år som de har varit tillsammans. Han har varit kontrollerande och uttryckt sig nedvärderande mot henne, berättar hon.

Åtalet omfattar ytterligare tre händelser, utöver misshandeln som ska ha ägt rum i december. I augusti ska mannen ha huggit henne med en skruvmejsel och i september ska han ha slagit henne med en fjärrkontroll. Han ska även ha slagit kvinnan i ansiktet vid ett tillfälle för fyra år sedan.

Mannen nekar till samtliga brott som han misstänks för. Han berättar om att paret har grälat ibland, men har andra förklaringar till de skador som han åtalas för att ha orsakat.