Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för hot med luftgevär

Den 17-åriga killen riktade ett luftgevär mot en jämnårig och hotade att trycka av.

17-åringen erkänner brott och åtalas nu för olaga hot.

Annons

Det var på midsommarafton i somras som det hela utspelade sig. En 17-åring hemmahörande i Söderhamn befann sig vid Stenö havsbad tillsammans med ett gäng andra ungdomar.

Vid tre-tiden på natten tog 17-åringen och hans flickvän bussen in mot Sandarne, och på samma buss satt en 18-åring som 17-åringen tidigare under kvällen bråkat med.

Vid Nyplan klev alla av bussen och 17-åringen gick hem med sin flickvän. När han kom hem fick han syn på ett luftgevär i källarförrådet. Han kom på att han skulle ta med sig geväret och gå tillbaka till Nyplan för att prata med 18-åringen.

18-åringen var kvar vid Nyplan och 17-åringen har berättat att han gick fram och riktade luftgeväret mot honom. Han riktade det först mot 18-åringens ben men sedan mot magen. Samtidigt bråkade de två om saker som skett tidigare under kvällen.

När 17-åringen såg att två polisbilar närmar sig sprang han bort från platsen. I panik kastade han luftgeväret i skogen.

Han sprang ifrån polisen som dock senare fick tag i honom.

17-åringen har sagt att han aldrig tänkte skjuta med luftgeväret mot 18-åringen. Vapnet var enligt 17-åringen inte ens laddat.

18-åringen har i förhör sagt att han blev rädd när 17-åringen höjde geväret mot honom. 17-åringen ska även ha sagt något i stil med "Du vet vad jag har tagit för något, du vet vad jag kan göra".

17-åringen har erkänt brottet och åtalas nu för olaga hot. Enligt brottsbalken kan brottet ge böter eller fängelse i högst ett år.