Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för hot med luftgevär

Den 17-åriga killen riktade ett luftgevär mot en jämnårig och hotade att trycka av.

17-åringen erkänner brott och åtalas nu för olaga hot.

Annons

Det var på midsommarafton i somras som det hela utspelade sig. En 17-åring hemmahörande i Söderhamn befann sig vid Stenö havsbad tillsammans med ett gäng andra ungdomar.

Vid tre-tiden på natten tog 17-åringen och hans flickvän bussen in mot Sandarne, och på samma buss satt en 18-åring som 17-åringen tidigare under kvällen bråkat med.

Vid Nyplan klev alla av bussen och 17-åringen gick hem med sin flickvän. När han kom hem fick han syn på ett luftgevär i källarförrådet. Han kom på att han skulle ta med sig geväret och gå tillbaka till Nyplan för att prata med 18-åringen.

18-åringen var kvar vid Nyplan och 17-åringen har berättat att han gick fram och riktade luftgeväret mot honom. Han riktade det först mot 18-åringens ben men sedan mot magen. Samtidigt bråkade de två om saker som skett tidigare under kvällen.

När 17-åringen såg att två polisbilar närmar sig sprang han bort från platsen. I panik kastade han luftgeväret i skogen.

Han sprang ifrån polisen som dock senare fick tag i honom.

17-åringen har sagt att han aldrig tänkte skjuta med luftgeväret mot 18-åringen. Vapnet var enligt 17-åringen inte ens laddat.

18-åringen har i förhör sagt att han blev rädd när 17-åringen höjde geväret mot honom. 17-åringen ska även ha sagt något i stil med "Du vet vad jag har tagit för något, du vet vad jag kan göra".

17-åringen har erkänt brottet och åtalas nu för olaga hot. Enligt brottsbalken kan brottet ge böter eller fängelse i högst ett år.