Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter vansinnesfärd genom stan

23-åringen körde full på en terrängskoter i centrala Söderhamn.

Färden gick över en enkelriktad bro och slutade i en krock med en personbil.

Nu åtalas mannen för detta - och flera andra brott som han ska ha begått tillsammans med två kumpaner.

Den 13 februari 2011 körde en 23-åring från Söderhamns kommun onykter på en terrängskoter i centrala Söderhamn. Han körde fordonet mot färdriktningen över en enkelriktad bro och kolliderade sedan med en personbil. Med sig hade han en passagerare som saknade hjälm.

23-åringens alkoholhalt uppmättes efter färden till 2,62 promille. För detta åtalas han nu för grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt grov vårdslöshet i trafik. 23-åringen erkänner brottet.

Men detta är inte det enda brott som 23-åringen åtalas för. Han och två kumpaner, en 26-åring från kommunen samt en 30-åring som är bosatt i en annan kommun i landet men har rötter i Hälsingland, står åtalade på totalt 20 punkter.

Tillsammans ska de i slutet av juni i somras ha gett sig på flera bilar vid Fordon och Biltjänst Söderhamn AB:s område på Blötängsvägen i Söderhamn. De ska ha stulit bilstereor, krossat lyktor och dessutom slangat bensin ur åtta fordon.

30-åringen och 23-åringen misstänks även för stöld. I början av juli i år ska de ha stulit tre röjsågar, fem hjälmar, 60 liter motorsågsbränsle, en verktygslåda samt spännband från en personbil på Hammarvägen i Söderala. 26-åringen misstänks för häleri för att ha befattat sig med den stulna röjsågen.

Den 28 september greps 30-åringen och 23-åringen i ett uthus i Vallvik. Enligt polisen hittades brytmärken på flera dörrar och det fanns egendom att stjäla. För detta misstänks de två för försök till stöld, men båda nekar till brott.