Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter vansinnesfärd genom stan

23-åringen körde full på en terrängskoter i centrala Söderhamn.

Färden gick över en enkelriktad bro och slutade i en krock med en personbil.

Nu åtalas mannen för detta - och flera andra brott som han ska ha begått tillsammans med två kumpaner.

Annons

Den 13 februari 2011 körde en 23-åring från Söderhamns kommun onykter på en terrängskoter i centrala Söderhamn. Han körde fordonet mot färdriktningen över en enkelriktad bro och kolliderade sedan med en personbil. Med sig hade han en passagerare som saknade hjälm.

23-åringens alkoholhalt uppmättes efter färden till 2,62 promille. För detta åtalas han nu för grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt grov vårdslöshet i trafik. 23-åringen erkänner brottet.

Men detta är inte det enda brott som 23-åringen åtalas för. Han och två kumpaner, en 26-åring från kommunen samt en 30-åring som är bosatt i en annan kommun i landet men har rötter i Hälsingland, står åtalade på totalt 20 punkter.

Tillsammans ska de i slutet av juni i somras ha gett sig på flera bilar vid Fordon och Biltjänst Söderhamn AB:s område på Blötängsvägen i Söderhamn. De ska ha stulit bilstereor, krossat lyktor och dessutom slangat bensin ur åtta fordon.

30-åringen och 23-åringen misstänks även för stöld. I början av juli i år ska de ha stulit tre röjsågar, fem hjälmar, 60 liter motorsågsbränsle, en verktygslåda samt spännband från en personbil på Hammarvägen i Söderala. 26-åringen misstänks för häleri för att ha befattat sig med den stulna röjsågen.

Den 28 september greps 30-åringen och 23-åringen i ett uthus i Vallvik. Enligt polisen hittades brytmärken på flera dörrar och det fanns egendom att stjäla. För detta misstänks de två för försök till stöld, men båda nekar till brott.