Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter bråk på fest

Tre unga män från Söderhamns kommun står åtalade för tre fall av misshandel.

De tre männen är 19, 21 respektive 25 år gamla.

Den första och andra åtalspunkten gäller 25- och 19-åringen. Enligt åtalet ska de båda ha misshandlat två andra killar i samband med bråk på en fest i en lägenhet i Ljusne i under julhelgen förra året.

25-åringen misstänks för att ha dragit ner en kille i golvet och sedan tagit strupgrepp på honom, slagit honom i huvudet med en flaska och sparkat på honom. Enligt den misshandlade fick han motta tre-fyra knytnävsslag och två-tre sparkar mot ansiktet.

19-åringen och 25-åringen misstänks för att tillsammans ha misshandlat ännu en kille i lägenheten. 25-åringen ska ha dragit ner killen på golvet, varpå 19-åringen slog och sparkade honom.

Båda förnekar brott. De säger att de knuffat på de båda killarna så att de hamnat på golvet, men att de sedan inte slog eller sparkade dem.

21-åringen var med på festen i Ljusne, men misstänks inte för att ha varit delaktig i misshandeln. Däremot åtalas han för att tillsammans med 19-åringen den 12 mars i år ha sparkat och slagit en kille en lördagskväll på stan i Söderhamn. Den misshandlade har i förhör uppgett att han fick ungefär tio sparkar mot huvud och kropp. Hans käke sparkades ur led och underläppen sprack.