Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalade nekar till rånförsök

I maj pistolhotades ett par i deras hem i Vallsta. Två män, en 21-åring från Ljusdals kommun och en 22-åring från Bollnäs, trängde sig in och ska ha krävt pengar.

Paret är bestämt på en punkt – det var en riktig pistol som en av männen, en 22-årig Bollnäsbo, använde för att hota dem med.

Men 22-åringen som har "väldigt dåliga minnen" från händelsen förnekar att han haft ett riktigt vapen. Däremot äger han en så kallad soft airgun som liknar en riktig pistol.

Paret och männen känner varandra väl sedan länge. Men mannen ska ha bråkat med 22-åringen och stå i skuld, cirka 2 000 kronor, till den andra åtalade mannen, en 21-åring från Ljusdals kommun.

21-åringen förklarade att de begav sig till paret för att ge dem en läxa för att de betett sig illa, särkilt mannen.

- Vi hade ätit piller båda två. Det var en fix idé vi fick, säger han.

Mannen i huset blev slagen och sparkad. Han blev ordentligt skärrad när han fick pistolen riktad mot sig och männen krävde 10 000 kronor i böter.

Försvaret argumenterade vid rättegången om att männen bara gjort sig skyldiga till hot och misshandel, inte rånförsök som de är åtalade för.

Dom faller om två veckor.