Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalad för inbrott

I mitten av maj gjordes ett inbrott på Axelzons konditori i gamla Bollehallen på Björktjäravägen i Bollnäs. Nu åtalas en 38-årig Bollnäsbo för inbrottet.

Vid tillfället stals 1 000 kronor i kontanter, men tjuven krossade också en ruta för drygt 3 000 kronor för att komma in i lokalen. Inga vittnen fanns till själva inbrottet men vid brottsplatsundersökningen kunde polisen säkra spår av DNA på fönsterbågarna till det krossade fönstret och på kassakvitton i konditoriet. DNA som redan fanns i polisens register och ledde till den nu åtalade 38-åringen.

Det här är ett bra exempel på hur vi kan ta hjälp av DNA vid våra utredningar, säger Helena Sundberg, närpolischef vid Bollnäspolisen. Det gäller att man har bindande bevisning för att kunna fälla någon för brott och DNA är en jättemöjlighet för oss att bevisa vem som har varit på platsen.