Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ät mindre kött!

Kött är den stora boven i klimatsammanhang. Ersätter du köttet med baljväxter, alltså bönor, ärtor och linser kan du minska dina utsläpp rejält.

Annons

Sedan 1990 har vi ökat vår köttkonsumtion med cirka 40 procent och äter i dag drygt 85 kilo kött per person och år. Framförallt äter vi större köttbitar och portioner.

Prova att vända på kuttingen: ät grönsaker med en mindre bit kött till istället för tvärtom. Byt två köttmiddagar i veckan mot vegetariska rätter. Enligt Livsmedelsverkets kostråd äter vi mer kött än vi behöver för att må bra.

När du äter kött, välj ekologiskt, naturbeteskött och gärna närproducerat.

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel