Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asus: Gps är en extrafunktion

/

Tester av Asus senaste surfplatta Transformer Prime har visat på problem med gps-funktionen. Asus har plockat bort uppgiften om gps från sin webbplats och menar att gps är "en extrafunktion".

Annons

Flera tester av Asus nya surfplatta Transformer Prime, bland annat det som gjorts av Swedroid, visar att gps-funktionen inte fungerar fullt ut. Det har också uppmärksammats på nätet att Asus i Sverige ändrat i specifikationerna på produktsidan för Transformer Prime, där står inte längre "gps" som en av funktionerna.

Vi tog kontakt med Anders Haby på Asus för att reda ut vad som egentligen gäller och vilka funktioner man får om man köper en Transformer Prime.

På nätet har det börjat cirkulera olika uppgifter om gps-funktionen i Transformer Prime, fungerar den som den ska?
- Just nu så hänvisar vi dom som har frågor om det till vår support men det som har sagts på nätet på olika sajter är att den ibland tappar signalen.

Stämmer det att ni har tagit bort "gps" från specifikationerna på er sajt?
- Vi har valt att göra det tills vidare tills vi har löst problemen. Vi highlightar inte det längre eftersom vi vill erbjuda högsta kvalitet.

Men det är fortfarande en produkt med gps?
- Den har aldrig sålts som en gps-produkt, det är en extrafunktion.

Anders Haby fortsätter:

- Den kommer fortfarande att säljas med gps men vi har valt att inte highlighta gps-funktionen eftersom det har dykt upp i tester att den kan tappa signalen.

Är det skillnad på funktioner och extrafunktioner?
- Det kan vi diskutera, det är en extrafunktion på ett sätt, men andra kan ju tycka att det är en funktion som surfplattor har.


/Henrik Thoresson

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons