Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsiktsrikt i Ramsjö

Delar av utbildningsnämnden besökte under torsdagskvällen Ramsjö skola.

– Det här har pågått för länge nu, det är oacceptabelt, vi lever under en oro som bara den har gjort att flera föräldrar valt att redan nu skicka sina elever till Stenhamreskolan i Ljusdal, säger Mickis Jonsson, förälder till barn på Ramsjö skola.

Den osäkerhet hon talar är den som uppstått inför det stundande beslutsfattandet om Ramsjö skolas framtid. Historien har kastats fram och tillbaka. Utbildningsnämndens allmänna utskott har blivit ålagda att utföra efterforskningar vars resultat nämndeledamöterna nu finner bristfälliga.

I Ramsjöskolans personalstab återfinns Christian Jensen från Lärarnas riksförbund. Han pekade under kvällens gång på flera frågetecken.

– I kommunprogrammet framgår klart och tydligt att ungdomar och elever ska hörsammas i frågor som dessa, har någon pratat med eleverna? Varför är inte politikerna på besök när eleverna kan delta, alltså under skoltid?

László Gönczi (MP) tryckte många gånger på att både föräldrar och lärare måste fundera på om det kan vara möjligt att sjösätta en intraprenad och det förslaget väckte någonting i föräldrarnas ögon.

– Jag är fosterförälder och haft flera barn på den här skolan, säger Yvonne Zetterström och fortsätter:

– Mina barn har växt så otroligt mycket här, den här skolan är viktig.

Och skolans vikt för samhället i sig lyftes också upp. Christian Jensen menade att det i kommunprogrammet framgår att ett samhälle bygger på att det finns barn.

– Och tar man bort skolan, vad tror ni händer då? undrar han.

Föräldern Anna Åström menade att skolan i framtiden skulle kunna profilera sig, till exempel på skidor.

När nämnd, föräldrar och lärare skiljdes åt under kvällen fanns antagligen lika många frågor som innan, men ack så viktigt det är att faktiskt ta del av befolkningens röst som vald politiker.

– Det är inte okej längre, vi måste få veta, säger Mickis Jonsson.