Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arvidsson fick segerjubla på V75

Stefan Arvidsson, proffstränare på Bollnästravet, har haft en härlig helg. Först kom stalldubbeln på V65 under fredagen – och på lördagen vann förvandlingsnumret Sir Holger ett V75-lopp på Rättvik.

Annons

Sir Holger vann V75-4 med Örjan Kihlström i vagnen. Det var valackens tredje seger på fyra starter sedan han kom i Arvidssons regi. Örjan gav hästen ett perfekt lopp i rygg på ledande Casino Chip. Första varvet gick efter 1.16 innan farten drogs upp 700 meter från mål. I sista sväng kunde man glida ut ett spår för att sedan sätta in attacken 250 meter från mål. Valacken vann på 1.15,0/2140 och belönades med 100 000 kronor.

– Jag hade förhoppningar på honom innan start men var lite rädd för andra spåret. Nu gick det ju helt perfekt och han skötte sig perfekt. Sedan vet jag att han går ända in i mål och han är riktigt bra just nu, berömde Stefan sin vinnare.

I och med segern är hästen inkvalad till finalerna i V75 på Eskilstuna 3 juli.

– Det är långt till det och vi gör nog en start i ett vanligt lopp med honom kring midsommar. Det fanns några att välja på men vilket det blir vet jag inte än, berättade Stefan.

Sir Holgers seger var stallets nionde för året och i pengar är han snart upp i en halv miljon kronor och fjolårets siffror på 686 700 kommer nog att passeras inom en snar framtid. Notabelt är att stallet har en så hög segerprocent som 18 eftersom man bara gjort 50 starter så här långt i år.

Mer läsning

Annons