Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arvidsson: "Det fattas en hel del"

Älvvallen har brister som försvårar tränings- och tävlingsmöjligheterna.

Det menar Järvsö IF:s ordförande Olle Arvidsson som nu skickat en skrivelse till kommunen.

– Ska vi kunna använda arenan fullt ut så fattas en hel del, säger han.

I början av mars skickade Olle Arvidsson en skrivelse till Ljusdals kommun. I den framgår att Älvvallen behöver åtgärder för att bli en fullt användbar friidrottsarena.

Bland annat skriver han att företaget som för två år sedan anlitades för att renovera Älvvallen inte slutförde sitt arbete.

– Löparbanorna är bra, fina och mjuka. Men sargen som de lade dit är rena plockepinn, så vaktmästarna tog bort den, säger han.

Inte heller längd- och trestegsbanan färdigställdes, enligt Olle Arvidsson. Där saknas möjlighet att lägga tävlingsplankor och övertrampsvallar.

– Det är väldigt besvärande. Jag tycker att man ska ligga på företaget om man nu gjort en överenskommelse om vad som ska göras, säger Olle Arvidsson, som dessutom efterlyser utrymme för kastgrenar som slägga och diskus på Älvvallen.

I skrivelsen till kommunen klargör Olle Arvidsson att Järvsö IF åtagit sig DM-tävlingar under sommaren, men att föreningen tvingats flytta ett antal grenar till andra orter – för att Älvvallen inte håller måttet.

– Det är inte så att vi inte kan ha DM, men vi kan inte ha DM i de grenar vi skulle behöva för att få en jämnare fördelning. Nu körs vissa grenar i Bollnäs eller Söderhamn. Då måste vi i stället ha andra grenar och då blir det samma flera gånger på Älvvallen. Det skapar obalans och då blir det lite snett att få ihop ett bra program, säger han.

I slutet på skrivelsen poängterar Olle Arvidsson två punkter som kommunen behöver åtgärda innan utomhussäsongen startar: Att företaget som anlitades för att rusta upp Älvvallen slutför sitt uppdrag och att 62 nya häckar till ett värde av cirka 75 000 kronor köps in.

"Vaktmästarna har kämpat bra med häckarna och dessa kan till nöds användas. Faktum är ju även att de börjar bli väl åldersstigna. Även hinderbockarna ska gå att sänka då kvinnor och ungdomar tillkommit. De 50 år gamla som står på Älvvallen duger alltså inte", skriver han.

– Vi ska inte klaga alltför mycket och det är därför vi begränsat önskemålen, men vi vill att det ska bli smidigare så att vi kan träna och tävla på Älvvallen, säger Olle Arvidsson.

Hur många friidrottare har ni som just nu laddar upp för en ny utomhussäsong?

– Från ungdom upp till veteran rör det sig om runt 30–40 aktiva.

Sporten har sökt Ljusdals kommuns fritidschef Pär Ferm för en kommentar.