Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artisteliten kritiserar näringsministern: "Damberg, låt oss få betalt för vårt jobb"

Om det svenska musikundret ska fortsätta gå som tåget, måste upphovsmännen få skäligen betalt. Det är kontentan i ett öppet brev till näringsminister Mikael Damberg (S), signerat musikskapare som bland andra Benny Andersson, Petra Marklund, Ana Diaz, Jörgen Elofsson och Georg Riedel, och som publiceras i Aftonbladet i dag.

I brevet med rubriken "Damberg, låt oss få betalt för vårt jobb" riktar debattörerna kritik mot ministern för att han "vill slå undan benen för ett framgångsrikt svenskt musikliv" genom att uppmana EU-kommissionen att göra det lättare för globala företag att "tjäna pengar på andras innehåll utan att ersätta rättighetshavarna".Musikskaparna syftar på det brev som Damberg och tolv andra EU-representanter från andra länder skickat till EU-kommissionen med en uppmaning att "inte begränsa innovation och ekonomisk utveckling genom betungande lagstiftning".

(TT)