Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artiklar, insändare och yttrandefrihet

I förra lördagens Hudiksvalls Tidning fick jag möjligheten att formulera mina tanar kring etableringsrätten, en lag som startade 101201. Artikeln följdes också upp i torsdags med ytterligare fakta.

Annons

Denna lag var tänkt att underlätta för flyktingar att nå arbetsmarknaden snabbare. I artikeln kritiserar jag lagen och hur den har påverkat flyktingars situation i Hudiksvall och Sverige.

Att få framföra mina åsikter och dessutom bli förstasidesnyhet kändes hedrande och roligt.

Att dessutom få i gång en debatt var bonus.

I onsdagens HT skriver Arif Khalifa att "etableringslagen är helt okej".

Han formulerar sig på ett sådant sätt att mina åsikter ska framstå som att jag är emot arbetslinjen. Då har han inte läst ordentligt.

Jag säger i artikeln att arbetsmarknadsspåret är jätteviktigt. Men för att komma åt arbetsmarknaden måste man först komma tillrätta med vem man är, vad man har varit med om och vad man behöver hjälp och stöd med att rätta till.

Arif Khalifa är välkommen att kontakta mig på flyktingenheten för att få information och kunskap om hur vi har arbetat med arbetslinjen tillsammans med AF och den enskilde de senaste fyra åren.

Denna möjlighet har utnyttjats av Mikael Löthstam, Daniel Pettersson, Jonas Holm och Caroline Schmidt för att nämna några. Jag har också varit inbjuden till möten hos Folkpartiet oh Kristdemokraterna för att berätta om vårt arbete.

Till sist: Arif Khalifa skriver: "Att nyanlända invandrare får lära sig att det är viktigt att de kommer i arbete är ingen fråga man får kritisera".

Jag hoppas detta är en felformulering. För om det inte är en felformulering så är det ett försök till inskränkning i min rätt att yttra mig. Det är också ett angrepp på det fria ordet som ju faktiskt drabbar Khalifa själv eftersom han har getts möjlighet att uttrycka sin åsikt i sin insändare i Hudiskvalls Tidning.

Yttrandefriheten är en av demokratins viktigaste hörnpelare.

Mats Runefelt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel