Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årsrika människor träffas och upplever

Det finns gott om årsrika människor i Hudiksvalls kommun, skriver Annasara Svanteson som har hittat en plats att umgås och trivas på.

Trettio till fyrtio av oss träffas regelbundet i Hälsinglands Museum. Varje fredag klockan 10.30 finns en aktivitet för oss inom ramen för projektet Hudiksvall Hela Livet. Till exempel sista fredagen i månaden finns en programpunkt Skravlan, där en årsrik, erfarenhetsrik och livsrik person (80+) berättar om sitt liv/yrkesliv. Ett unikt sätt att bli sedd och bekräftad!

Vi är rika på upplevelser, erfarenheter och tar vara på våra år. Årsrik, som begrepp har myntats av Birgitta Westerholm, en folkpartist/liberal (tidigare riksdagsman, medicinalråd på Socialstyrelsen, med mera). Får användas gratis av oss alla årsrika i Hudiksvall med omnejd oavsett partipolitisk färg. Vi har fått en möjlighet att mötas, dela upplevelser och umgås på ett trevligt sätt.

Årsrik är den, som tar vara på sina år och delar med sig.

Annasara Svanteson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel