Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arrangören: Klart det behövs en motorvecka i Glada Hudik

Arrangörerna bakom Glada Hudik Summer Week har bestämt sig för att köra sin motorvecka även kommande sommar.

Läs mer: Tumme med vädergudarna till Hudiksvalls cruising

– Vi ser hur arrangemanget har växt för varje år och sprider sig även utanför Hälsingland. Det tycker vi är roligt, säger Bengan Holmberg vid motorklubben Midnight Cruisers som för fem år sedan tog initiativet till Hudiksvalls motorvecka.

Hur mycket folk som arrangemangen lockar är oklart. Eftersom inträde är gratis säljs inga biljetter och så ska det vara även fortsättningsvis förklarar arrangörerna.

Läs mer: Långväga gäster på Hudiksvall Summer Week

– Vi har sponsorer och vi får ekonomiskt stöd av Hudiksvalls kommun som tycker att det här är ett bra turistiskt evenemang, säger Bengan Holmberg.

Lady's run är ett av inslagen, liksom cruising, rally, veteranbilar. Liksom ifjol förläggs en del av aktiviteterna till Kattvikskajen. Föreningarna får disponera den även om Hudiksvalls kommun planerar för att renovera kajen. Det jobbet påbörjas efter semestrarna, så Kattvikskajen är tillgänglig den 19-24 juli då Summer Week ska arrangeras.

Läs mer: Fullt startfält i Lady's run

Nytt för i år blir en lådbilstävling på Varvet. Den var planerad redan i fjol men flyttades till annat datum på grund av en tillståndsansökan som inte gått igenom. Nu är tillståndet klart och lådbilarna får hålla till vid Sunfab, där Varvsgatan stängs av under tävlingen,

– Vi kommer också att få med båtar i årets motorvecka. Det blir fina veteranbåtar. Allt med motor passar in på en motorvecka, säger Bengan Holmberg.

Läs mer: Rally på Kattvikskajen med Patrik Flodin

Motorveckan avslutas som vanligt med dragracing på Hudiksvalls flygplats där den som vill får testa sitt åk på 401-metersbanan.