Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arg pizzakund gick till salladsattack

Pizzasalladen innehöll vitlök. Men det gillade inte kunden som började kasta krukor omkring sig och dödshota personalen. Det hävdar åklagaren som nu drar mannen inför rätta.

Det var en dag i juni i fjol och på restaurang Esplanaden i Arbrå hade man levererat pizza med sallad till några kunder. Plötsligt dök en man upp och var arg för att det varit vitlök i pizzasalladen.

Han slängde salladen på disken och skrek dödshot och förolämpningar åt en ur personalen. Han slet också ner fyra blomkrukor och kastade en av krukorna mot den anställde.

Så berättar den anställde själv i förhör om den märkliga attacken. Mannen ska senare ha ringt till restaurangen flera gånger och dödshotat honom.

I polisförhöret säger den anställde att han är chockad över att någon kan bete sig på det viset för en pizzasallad. Nu åtalas den arga kunden vid Hudiksvalls tingsrätt för olaga hot, förolämpning och ofredande.

Mannen nekar till brott och hävdar att han bara hällt ut salladen på disken. Han har förklarat att han inte tål vitlök och att de vet om det på pizzerian. Efter en diskussion på plats huruvida salladen innehöll vitlök eller inte, hällde han ut den, slog näven i disken och gick sin väg. Tingsrätten ska framöver reda ut om något brottsligt skett under salladsdramat.