Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets unga företagare i Hudiksvall: "Det har varit lärorikt"

Att unga lär sig om företagande är viktigt för Företagarna som på måndagen utsåg årets UF-företag i Hudiksvall.

– Vi jobbar för att det ska bli fler företag och då är det viktigt att unga lär sig företagsamhet, säger Janne Ström, ordförande för Företagarna i Hudiksvall.

Nu går terminen mot sitt slut och Bromanelevernas som drivit UF-företag under läsåret håller på med årsredovisningar innan de avvecklar sina bolag.

– Det har varit en rolig erfarenhet och jag kommer säkert att ägna mig åt företagsamhet i framtiden, säger Beverly Law som på måndagskvällen utsågs av Företagarna till Årets UF-företagare i Hudiksvall med sitt Law of Baking UF.

De tre pristagande lagen har det gemensamt att de satsat på att sälja ätbara saker, godis, nybakat och musli. Alla är de överens om att året med Ung företagsamhet varit en bra erfarenhet.

– Även det som inte varit framgångsrikt har varit lärorik, säger Felicia Östby Andersson som ingått i Husli UF tillsammans med Victoria Sundberg och Linnea Olsson.