Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Twin Peaks-lopp i Edsbyn: "Vi älskar löpning och Twin Peaks"

Till tonerna av det klassiska ledmotivet till tv-serien Twin Peaks startades det andra Twin Peaks-loppet i Edsbyn. Lördagens löpartävling lockade 70 deltagare, en dubblering av antalet deltagare från förra året.

Twin Peaks entusiasterna Erik Lund, Karl Wallander och Anna Näsström startade förra året, vad de hoppas ska bli en långvarig tradition i Edsbyn, nämligen Twin Peaks-loppet.

– Det här är en runda som vi brukade springa på kvällarna och när vi började på skoj att kalla banan för "Twin Peaks" så började man se likheter mellan tv-serien och Edsbyn, berättar Erik Lund som är en av arrangörerna.

Läs även: Premiär för Twin Peaks

Under lördagen gick det andra loppet av stapeln och 70 deltagare kunde välja mellan den lite kortare sträcken "Single Peak" eller den lite längre "Twin Peak". Likt namnet avslöjar så springer man antingen över en, eller två toppar.

Starten och mål ägde rum från Idrottsplatsen i Edsbyn och snabbast in i mål var Wilma Lagerhäll som vann damklassen och Anders Johansson som vann herrklassen i den längre bansträckningen.

Tv-serien Twin Peaks sändes i början av 1990-talet och än idag lockar den ständigt nya tittare som alla försöker att komma underfund med vem som mördade Laura Palmer.

– Jag tror att det som fortsätter fascinera är just att man kan se vissa likheter mellan karaktärerna i serien och de original man kan stöta på i små orter. Sedan är det alltid spännande med det okända och ockulta, berättar Erik Lund.

Nytt för i år var en liten startavgift på tävlingen, men alla pengar som samlades in skäntes till välgörande ändamål.

– Samtliga intäkter går till cancerforskning. Det kändes extra fint och exta viktigt att arrangera loppet då, berättar Erik Lund.

Målsättningen till nästa år är att åter igen dubbla antalet deltagare och att det ska fortsätta att bli en tradition i byn.