Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Trönömässan spetsad med Krantz

Trönömässan växer och blir bredare för varje år. Den fjärde juli kommer landsbygden i fokus i mötet mellan utställare och besökare. Arrangörerna räknar kallt med att slå förra årets siffra, då tusen människor var där.

Annons

Dyng-Bengt, även känd som "landsbygdens hjälte" från Radio Gävleborg, inviger årets Trönömässa klockan 10.00 på förmiddagen. Kaninutställning, veterantraktorer och motorsågsskulptering är bara en del av underhållningen under mässan. Janne Krantz med bas kommer också att uppträda under dagen.

- Vi har ett bra program och bredare landsbygdsutbud i år. Men annars ändrar vi inte så mycket från i fjol. Vi fick så mycket positiv respons då och i första hand vill vi i ta vara på det som var lyckat, säger Lena Åkerlind, kontaktperson för Trönöföretagarna.

Bland flera teman ligger särskilt fokus på lokalt producerad mat och besökarna kan prova produktionsköket i Trönö. Det kommer också att finnas ett energitorg med bioenergi, solenergi och vindkraft. Jordbruk, skog, jakt och fiske är annars traditionsenliga ingredienser på programmet.

- Nu hoppas vi bara på vädret, men vi har beställt ett perfekt väder i år också, säger Lena Åkerlind.