Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets musik- och kulturskolekommun – Söderhamn på nionde plats

För åttonde året i rad utser Lärarförbundet årets bästa musik- och kulturskola. Söderhamns kommun hamnar på en nionde plats.

Rankningen bygger på tre kriterier. Lärarförbundet har tittat på hur mycket pengar kommunen satsar på musik- och kulturskolan, räknat i kronor per invånare i åldern 7-15 år, avgiften för eleverna och antal elever som deltar.

Läs mer: Här är kommunerna som satsar mest på musik och kultur

På första plats hamnar Ragunda kommun i Jämtland för tredje året i rad. Söderhamns kommun finns på plats nio, vilket är den högsta placeringen av kommunerna i Hälsingland.

Lars Karlsson, kulturskolechef i Söderhamn, är väldigt nöjd med placeringen.

– Vi är jätteglada att placera oss så högt upp som på nionde plats. Rankingen säger ingenting om kvaliten på de olika skolorna, men det går ändå att se hur vi förhåller oss gentemot oss själva från år till år. Och att vi i år stiger från nittonde till nionde plats är verkligen jätteskoj!

Anledningen till att Söderhamn hamnar så högt kopplar Lars Karlsson till stor del till personalens arbete.

– Vi har kompetent personal som lägger ner sin själ i arbetet, det är få förunnat att ha ett så roligt jobb och få jobba med ungdomar och kultur. Kommunen och barn– och utbildningsförvaltningen satsar på kulturskolan vilket ger oss möjlighet att ge Söderhamnarna en fantastisk kulturskola som dessutom är bland de billigaste i landet.

Läs också: Världsbra konsert av Kulturskolan

Bollnäs kommun hamnar på en elfte plats, Ovanåker på plats 47, Hudiksvall på 77, Ljusdal på 132 och Nordanstig på plats 282 av totalt 283 kommuner.