Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets marknad en höjdare

En av de absolut bästa. Det betyget tilldelas 2012 års Hälsinge marknad.

Det är marknadsgeneral Hans Bäckström som ger omdömet.

– Vi är jättenöjda! Det har fungerat klockrent och det är en arrangörsmässig fullträff.

Alla marknadsplatser var sålda och tivolit drog massor av besökare. Visserligen kom en liten svacka under regnet i lördags, men det togs igen med råge på söndagen.

Hans Bäckström beräknar att det även ekonomiskt varit en fullträff, vilket ska innebära runt 200 000 kronor till varje förening som är delaktig i arrangemanget.

De bekymmer som uppstått har gällt bankomaterna. Flera maskiner fick slut på pengar under lördagen och köerna blev väldigt långa på de få som fungerade. Under söndagen ska bankomaterna ha varit påfyllda igen.

Ett annat problem är hundägare som drar in sina jyckar i trängseln.

– Jag stod nyss och tittade på tre riktigt stora hundar som en hade tagit med sig. Hundägarna borde tänka till. Det är så lätt att någon trampar till på en tass och då kan det bara smälla till. Jag tycker att det är både egoistiskt och oansvarigt att ta med hunden, kritiserar Hans Bäckström.

Han påtalar att de blivit bättre på att upplysa om problemet inför marknaden och säger att hundarna helt säkert mår bättre av att stanna hemma den tid det gäller.

Runt 60 000 besökare beräknas marknaden locka.