Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets lucia utsedd

/
  • Årets luciatåg består av Clara Borrsjö, Hsamia Liebert, Ina Henriksson, Lovisa Persson, Denisé Capogrosso Olsson, Jennifer Wikström och Linn Magnusson.

Hon får äran att gå längst fram i Lions luciatåg och sprida ljus i decembermörkret.

Annons

Sju förväntansfulla och nervösa kandidater samlades på Slottegymnasiet för att lotta fram årets lucia i Ljusdal. Lions egen luciageneral Anders Brink såg till att lottningen sköttes korrekt. Precis som tidigare år var det Minou Estassy-Katsaras, 6 år, som fick presentera vinnaren. Den här gången föll lotten på Lovisa Persson från Los.

– Jag blev riktigt chockad. Det trodde jag verkligen inte, säger hon efter beskedet om att hon ska vara årets lucia.

Lovisa Persson kommer från Los, men bor nu i en lägenhet i Ljusdal eftersom hon ägnar sig åt studier på samhällsprogrammet på Slottegymnasiet.

Att delta i luciatåg är definitivt inget nytt. Det har hon gjort ända sedan de första åren på Los skola. Lovisa Persson deltog också i lottningen till luciatåget i niondeklass, men då fick hon nöja sig med att vara tärna. Nu väntar utmaningen att ta på sig ljuskronan och gå längst fram i luciatåget.

– Det känns jättebra, men det är så klart lite nervöst. Jag måste se till att jag inte eldar upp någon, säger hon och skrattar.

Till en början var Lovisa Persson inte ens medveten om att hon hade chans att bli en del av årets luciatåg.

– Jag visste inte om att jag skulle vara med. Det var mina föräldrar som nominerade mig. Men det känns bara roligt. Det blir en rolig sak att ha med sig i livet, säger hon.

På skyltsöndag den 1 december börjar allvaret för lucia och tärnorna. Då blir det kortege genom köpingen och ett uppträdande i centrumhuset. Den 13 december kommer de lussa runt på olika platser i Ljusdal för att sprida ljus och sång.

Annons