Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets längsta bortaresa väntar skadeskjutet Söderhamns FF: "Det är inte ultimat"

Drygt 180 mil i buss väntar Söderhamns FF i helgen. Men Dennis Ohlsson kommer med en skadeskjuten trupp till mötet med Gällivare. – Vi riskerar att åka med bara tre avbytare, säger tränaren.

Klockan 15.00 på fredagen steg spelarna i Söderhamns FF på bussen och framför sig väntade årets längsta resa i division 2 Norrland. Exakt 24 timmar senare – efter bland annat en övernattning i Skellefteå – är det sedan dags för avspark på Tallbacka IP i Gällivare.

Men frågan är vilket lag som SFF-tränaren kan ställa på benen.

– Det är otroligt mycket skador och frånvaro. Vi riskerar att åka med bara tre avbytare, säger Dennis Ohlsson.

Klart är i alla fall att skadeförföljde mittfältaren Robin Olofsson (som väntar på svar hur allvarlig den nya skadan är) och Martin Strid (ljumsken) missar lördagens match. Dessutom saknas ytterligare två spelare från den senaste matchtruppen som är bortresta.

Fredrik Lingman dras med skadeproblem och det mesta tyder på att han stannar hemma. Mittbackskollegan Joel Nordgren (hälen) är inte heller helt kurant.

Ett litet ljus i skademörkret är dock att viktige lagkaptenen Fredrik Stenberg, som inte spelat sedan derbyt mot Hudiksvall, med största sannolikhet hinner bli spelklar.

Det betyder att fyra av de tilltänka mittbackarna dras med skadeproblem.

– Det är förstås inte ultimat, säger Dennis Ohlsson.

LÄS MER: Fredrik Stenberg är norrtvåans yngsta lagkapten

Söderhamns FF studsade tillbaka efter derbyförlusten mot Hudiksvalls FF. I söndags besegrades Ånge med 3–1 efter bland annat två straffmål från Nermin Celjo.

Gällivare Malmbergets FF parkerar just nu på kvalplatsen nedåt med fem inspelade poäng. Men det är en motståndare som Dennis Ohlsson har respekt för.

– Det är ett av de svåraste lag lagen att scouta. Ett tufft, starkt och hårt jobbande lag. Men det är tre poäng som gäller. Sen får vi se var vi hamnar, säger han.

Söderhamns FF ligger trea i tabellen med tretton poäng efter sju spelade omgångar.

LÄS MER: SFF vände och tog tre poäng - "Vi vinner en krigarmatch"