Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Gnarpare och grantändning

En riktig julskyltning, med gran, änglakör, tomte och julmarknad. Så blir det i Gnarp i år, där man återuppväckt en vilande tradition, och skapat en ny.

Annons

Än så länge är det mycket hemligt vem det blir, men på söndag den 30 november ska en viss person få uppmärksamhet, då intresse- och företagarföreningen Allas Gnarp för första gången på många år arrangerar julskyltning.

Gnarpsbarnen i Änglakören ska sjunga – liksom en särskild julkör, som enligt förhandsannonseringen ska "go carolling". Det gör man vid granen som fått spontanbidrag från kommunen till en ny belysning. Dessutom blir det julmarknad och tomtebesök. Och i den nygamla traditionen finns en alldeles ny tradition: årets Gnarpare

– Vi tyckte det skulle passa bra som en av programpunkterna när vi återuppväcker traditionen med julskyltning, säger Anders Engström, som berättar bakgrunden till utmärkelsen.

– För några år sedan var vi en handfull personer som möttes och spånade och bollade idéer och Gnarpsfrågor. Kenneth Söderlund var en i gruppen, och då han dog hastigt förra året, startade vi andra Gnarpsbygdens Väl donationsfond i hans anda.

I slutet av augusti gick man ut och bad gnarparna att nominera "årets förbättrare", i bygden utifrån kriteriet att alla som gjort och gör något för bygden kunde nomineras.

– Sedan träffades vi i Gnarpsbygdens Väl-styrelsen, tillsammans med en representant för Allas Gnarp, i oktober och valde den som ska få utmärkelsen, som vi nu valt att kalla för Årets Gnarpare.

Den som utses får diplom, blommor och ett presentkort på en middag.

– Vi har ju inte så mycket pengar i fonden, men vi har fått in en del på t-shirtförsäljning och litet via donationer, säger Anders Engström, som hoppas utmärkelsen ska bli något positivt för Gnarp.