Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets första för Järvsöodin

Annons

BERGSÅKER. Ifjol vann Järvsöodin hela åtta lopp. Även i år har det börjat bra för femåringen som nu vann inom V86 från utvändigt ledaren tillsammans med tränaren Jan-Olov Persson.

– Jag såg att ledaren bestämt sig så då tyckte jag att jag satt bra utvändigt och kunde reglera tempot därifrån, menade Persson efter segern på 1.26,7a/2 140 meter.

Femårige Hiboscott har börjat levera sedan han kom till Bollnäsamatören Niclas Olsson, men i förra starten galopperade han bort en andraplats kort före mål.

– Han var lite för laddad då, sade Niclas.

– Idag var han lite lugnare och det är en häst med kapacitet som tog andra starten sedan i tog honom, fortsatte han.

I sulkyn satt Oskar Kylin-Blom, som även körde senast.

– Det var inte rätt hästar den gången, idag hade vi gjort lite ändringar, även om jag blev lite orolig efter värmningen då banan inte passade honom, sade Oskar.

– Men vi skrivande i lite längre brodd och lade på ett bar boots och det var nog räddningen, fortsatte Oskar efter segern på 1.30,5/2 160 meter.

Mats Persson