Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets bild till Lokstallarna

Den prestigefyllda fototävlingen Årets bild är inte avgjord ännu, men redan nu är det klart att utställningen med årets vinnarbilder kommer till Bollnäs.

I mars avgörs tävlingen Årets bild och redan nu kan Johanna Syrén, en av personerna bakom den fotografiska mötesplatsen Lokomotiv på gamla SJ-området i Bollnäs, avslöja att hon och kollegan Anna Alverhag lyckats boka utställning till augusti, då den sätts upp hos Lokomotiv.

Hur känns det?

– Det är ju en drömbokning som vi inte kan säga nej till. Samtidigt är den spännande eftersom tävlingen inte är avgjord ännu och ingen vet vilka bilder och fotografer som kommer med.

Utöver den kommer ni i år att ställa ut bilder av Jens Assur, Nätverket Brudarna, Ma Lou Skoglund och Hans Strand. Hur går det till att boka utställare?

– Ja, det är utställningarna vi har bokat, sedan kan det komma någon till. Vår röda tråd, som vi försöker följa i så hög utsträckning vi kan, är att utställningarna ska ha någon koppling till Hälsingland. Och Jens Assur har varit en personlig favorit under lång tid, för både Anna (Alverhag, reds- anm.) och mig.

Du och Anna Alverhag startade Lokomotiv våren 2013 med en "bära eller brista"-attityd. Hur går det?

– Det går jättebra och över förväntan. Nu när vi snart har gjort vårt första år känner vi oss även mer förberedda på vad som komma skall, och därför hoppas vi att vi kan satsa ännu mera.

Vad händer för er närmast?

– Förutom att planera för sommarens aktiviteter håller vi olika kurser i fotografering och bildbehandling. Sedan fotar vi även själva, åt både företag och privatpersoner.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt nu?

– Att det blir en fortsatt mild vinter så att uppvärmningskostnaderna för Lokomotiv håller sig nere.