Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets b–mästerskap närmar sig

Snart är det dags igen. För denna årliga hockeyturnering som lite snett kallas för ett "världsmästerskap". Själv gäspar jag och undrar: är det någon som fortfarande bryr sig?

Annons

Jag är så trött på detta eviga lotteri som dominerar förhandssnacket inför ishockey-VM år efter år. Vilka spelares lag missar NHL-slutspelet eller blir utslaget i första rundan av Stanley Cup?

Så här ser jag på det – ska inte världens bästa spelare faktiskt vara med när världens bästa nation ska koras? Faller inte hela idén med ett VM när förutsättningarna är så oerhört slumpmässiga?

Tänk bara om fotbollens VM skulle ha samma förutsättningar, bara spelare från Serie B, Championship, Segunda division och 2 Bundesliga. Bortsett från några slumpmässigt utvalda storstjärnor från högstaligorna som förstärker några lyckligt lottade lag. Skulle väl inte riktigt kännas som ett VM?

Att hockeyspelare sedan tackar nej på grund av motivationsbrist är bara ytterligare ett tecken på att VM har tappat allt vad prestige heter. Nej, lägg ner eller spela turneringen vart fjärde år. Det skulle ge en god förhandlingsgrund med NHL för att få ligan att släppa sina stjärnor. Då kanske VM äntligen skulle få samma status som hockey-OS.

För som det är nu känns nästan ett bandy-VM i kallaste Ryssland hetare än hockeyns motsvarighet. Okej, det var en överdrift, men någonting måste göras innan VM-varumärket urvattnats totalt.

Mer läsning

Annons