Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenaprojekt utreds vidare

Senast den sista oktober skulle konsultutredningen om en bandyhall i Bollnäs vara klar. Det var det senaste budet från kommunen och konsultföretaget.

- Men det håller tyvärr inte. Och mycket beror på att ett av alternativen, vid SJ-området, avancerat till att bli ett stadsutvecklingsprojekt, säger konsulten Thomas Hammar.

I våras fick Thomas Hammar i Gävle och hans företag Hammar Locum Metior AB i uppdrag att närmare utreda de tre alternativ som presenterats för en ny bandyarena. Det handlar om gamla SJ-området, det tidigare mejeriområdet och Sävstaås.

Kommunens kostnader och de samhällsekonomiska effekterna skulle analyseras.

Tanken var först att ha rapporten klar i juni. Därefter har både september och oktober angivits som nya tidpunkter.

Men utredningen dröjer ytterligare.

- Det beror på att nya förutsättningar tillkommit under tiden, säger Thomas Hammar, som samtidigt framhåller att rapporten ska bli klar i år.

Enligt Thomas Hammar är det Bollnäs Arena AB:s alternativ vid gamla SJ-verkstaden som gjort saken extra komplicerad.

- Ja, det är ju det som ingår i ett stadsutvecklingsprojekt. Det gör inte de andra alternativen, säger han.

Men när hela rapporten väntas vara färdigställd, i november eller december, ska en föredragning omgående ske för politikerna. Då ska alla kända fakta upp på bordet.

Kommunalrådet Marie Centerwall (S) vill inte föregripa den redovisningen.

- Rapporten ska vara klar före årsskiftet, men innehållet måste presenteras innan vi drar några slutsatser av materialet. Jag vill inte heller binda mig kring tidpunkten för ett inriktningsbeslut eller den formella handläggningen i övrigt, betonar hon.