Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbrå kan säkra avancemang till ettan

Allt som krävs för att Arbrå HK ska säkra en plats i division 1 är en ynka poäng.
Rutinerade lagkaptenen Kristina Thuresson tror den kommer i dag mot bottenlaget Täby.
– Jag tror vi knyter igen säcken. Den största motståndaren nu är vi själva, säger hon.

Elitseriemeriterade Kristina Thuresson har varit en viktig kugge i unga Arbrå. Den förra Skånela-spelaren har levererat i match efter match och med sin stora rutin från spel på högre nivå visat väg för sina yngre lagkamrater.

I dag ska laget skörda frukterna av en succésäsong som bär till division 1.

– En av våra starka sidor är att vi är ett starkt kollektiv. Vi har många spelare att gå runt på och tappar inte i kvalitet när vi byter, säger Kristina, som är glad över att slippa kvala sig upp till ettan.

– Vad jag vet så är det här första gången Arbrå tar steget direkt upp. Jag har varit med och kvalat två gånger tidigare och det är tufft. Skönt att slippa det, säger hon.

Den enda poängen som fattas har Arbrå två chanser på sig att spela hem. Mycket, om inte allt, talar för att det sker redan på lördag. Sedan kan föreningen blicka fram emot en rolig uppväxling till hösten.