Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbrå ett steg närmare.

Johanna Sjöholm såg till att Arbrå fortsätter segertåget i handbollstvåan.
När det bara återstod sekunder av toppmötet med Åkersberga satte hon 26–25 och såg till att "blått" behåller serieledningen.
– Det blev dramatiskt. Åkersberga är det bästa laget vi mött den här säsongen, säger tränaren Thomas Malmgren.

Annons

Åkersberga och Arbrå spelade i lördags en spännande seriefinal i Hackstahallen. Och det blev en svängig match fram till Johanna Sjöholms avgörande kast med två sekunder kvar att spela.

En stark inledning av Arbrå förde ganska omgående upp laget i ledning med 9–4 och den första kvarten hade Åkersberga förtvivlat svårt att komma till framåt.

– Vi speladeriktigt bra då, men sedan bytte de anfallsspel och kunde äta sig i kapp fram till halvtidspaus, säger Thomas Malmgren, som i den andra halvleken fick se Arbrå tappa ännu mer.

En fullsatt hemmahall bar fram Åkersberga som kunde vända matchen, och i ledning med 19–16 valde Arbrå att ta en time out för att få lite lugn.

– Vi bytte försvar i början av andra och det funkade inte alls. Men när vi valde att punktmarkera deras bästa spelare så kunde vi göra sex raka mål och ta ledningen igen, säger Thomas Malmgren.

Det gav Arbrå en ledning med 22–19, men Åkersberga gav aldrig upp och med 17 sekunder kvar att spela kom också kvitteringen till 25–25.

Men Johanna Sjöholm såg till slut till att Arbrå kunde ta båda poängen. Med två sekunder kvar satte hon 26–25 och gav Arbrå ett fastare grepp om förstaplatsen i tabellen.

– Vi kanske skulle ha vunnit med några bollar till, men det är svårt på bortaplan och det är segrarna som räknas. Nu har vi slagit de värsta konkurrenterna, Åkersberga och Stockholmspolisen, på bortaplan och det känns som om vi har allt i egna händer nu, säger Thomas Malmgren, som var extra nöjd med Johanna Sjöholm, Kristina Thuresson, Johanna Olsson, Frida Nordanås och målvakten Emma Hillgren.