Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsplatsolycka ska utredas

En truckförare råkade av misstag orsaka en arbetsplatsolycka på företaget Exte fabriks AB. Nu vill Arbetesmiljöverket att arbetsgivaren genomför en utredning för att förebygga liknande händelser.

Annons

Föraren till en truck på Exte fabriks AB råkade av misstag svänga åt fel håll då han skulle parkera i fabrikslokalen. Resultatet av misstaget, som inträffade den 10 mars, blev att en container kördes på och trycktes genom väggen och in i ett sliprum.

– Det här var egentligen inte stor grej. Killen körde väldigt sakta och råkade styra åt fel håll. Jag valde ändå att se det som en allvarlig händelse eftersom att det hade kunnat stå någon där, säger produktionschefen Magnus Johansen.

Den 8 april anmälde han händelsen till Arbetsmiljöverket som i sin tur meddelat att de vill ta del av utredningen som de vill att företaget genomför.

– Det är en olyckshändelse och har aldrig inträffat under de 20 åren som jag arbetat här. Men vi har uppmanat personalen att vara försiktiga när de arbetar, säger Magnus Johansen.

I meddelandet som Arbetsmiljöverket lämnat till Exte fabriks AB påtalar de att arbetsgivaren är skyldig att utreda en olycka eller allvarligt tillbud och därefter vidta de åtgärder som behövs för att förebygga att händelsen upprepas.

Av utredningen ska framgå vilka faktorer som tros ligga bakom den inträffade olyckan, vilka åtgärder som vidtagits eller som planeras att göras för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Enligt anmälan skadades ingen person vid olyckan.