Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmiljöverket kräver utredning efter björnattack i Ljusdal

Arbetsmiljöverkar kräver att Stora Enso ska göra en utredning efter ett allvarligt tillbud. Händelsen som föranledde det hela var att en hotfull björn närmade sig en av de anställda.

Den 19 maj i år skulle en föryngringskontrollant besöka ett hygge i Ljusdal, i Stora Ensos tjänst. Föryngsringskontrollanten genade genom skogen för att ta sig fram till hygget.

I skogen hörde han ett högt och vrålande ljud. Kort därefter såg han en björn kommandes rusande rakt emot honom.

Men mannen kände sig modig och gjorde sig stor och vrålade tillbaka. När björnen ändå fortsatte framåt och stannade först vid fem meters avstånd, svek modet för föryngringskontrollanten.

Kontrollanten tog några steg tillbaka, men det verkade inte hjälpa. Björnen fortsatte framåt till den plats kontrollanten började att backa ifrån. Först där vände björnen på klacken och lufsade därifrån.

Händelsen har anmälts som ett tillbud av Stora Enso, men Arbetsmiljöverket kräver att företaget ska göra en grundlig utredning av det allvarliga tillbudet.

Senast den 10 juni 2016 ska utrdening ha kommit in till Arbetsmiljöverket.