Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmiljö för chefer får kritik

Efter gråtattacker, hjärtklappning och sömnsvårigheter slog enhetscheferna inom omsorgen larm om en ohållbar arbetsmiljö.

Nu krävs rejäla åtgärder, enligt utredaren Leopold Stoltz.

– Det är en anorektisk organisation, säger han.

"Vår arbetsmiljö är ohållbar". Det slog kommunens enhetschefer inom äldreomsorg samt stöd och omsorg fast under en träff i maj 2013. De konstaterade att läget var akut, att samtliga enhetschefer mår dåligt och att orsaken till det är stress.

Exempel på symptom hos cheferna uppgavs bland annat vara sömnrubbningar, minnesluckor, gråtattacker, hopplöshetskänsla, hjärtklappning, näsblod och synbortfall.

Cheferna enades, skrev en lista på åtgärdsförlag och skickade till Marita Wikström, chef för omsorgsförvaltningen. De beklagade sig bland annat över chefernas stora ansvarsområden med många anställda och en allt för omfattande administrativ börda. Sedan dess har några åtgärder redan verkställts i form av extratjänster för att stötta de hårt pressade cheferna. Men Marita Wikström gav också under hösten Leopold Stoltz, som var socialchef i Ljusdal mellan 2002 och 2007, i uppdrag att kartlägga enhetschefernas arbetsmiljö och ge förslag på konkreta åtgärder.

Nu har en färsk rapport presenterats, och Leopold Stoltz är kritisk efter samtal med över 60 personer i organisationen.

– Fler än hälften har sömnsvårigheter, en del grava. Det finns de som har förlorat hoppet. Då hamnar de i en situation där de måste försöka ta sig därifrån eller hamna på sjukskrivningslistan, säger han.

Enligt Leopold Stoltz har omsorgsförvaltningen en underbemannad administration på samtliga nivåer. De fackliga organisationerna Kommunal och Vision har under hösten också tydligt pekat på att chefer upplever att de har för många underställda.

Enligt ett beslut av omsorgsnämnden 2010 ska enhetscheferna i kommunen ha maximalt 35 underställda, trots att de nationella rekommendationerna är högst 25. Men ändå finns det enligt Marita Wikström flera chefer som har mellan 35 och 50 underställda.

Leopold Stoltz ser de återkommande nedskärningarna inom verksamheten som en klar orsak.

– Problemet är att förvaltningen har försökt göra allt inom befintlig budget, men det går inte. Om man ska tillfredställa de politiska besluten kan det få konsekvenser, säger han.

I rapporten ger han nu en rad förslag på vad som bör göras för att lösa arbetsmiljöproblemen. Det handlar bland annat om omorganiseringar samt att stärka chefs- och verksamhetsstödet på flera områden.

– Om Arbetsmiljöverket kommer hit kommer kommunen bli ålagd att åtgärda det här. Det kan jag garantera. De tar aldrig hänsyn till budget, säger Leopold Stoltz.

Marita Wikström anser att kommunen nu måste agera för att kunna behålla sina chefer.

– Men jag förstår att det kommer att ta tid, säger hon.