Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetslösa 50-talister fyllda av liv

På väg hem från Malmö såg jag en man sittandes på en bänk invid Rådhustorget i staden där jag nu bor.

Annons

Mannen var trasig på många sätt där han satt och skrek och viftade. Mot vad eller till vem vet jag inte. Jag kunde höra hans skrik länge när jag snabbt promenerade vidare hemåt. Jag bor i ett vackert sekelskifteshus i en stad där jag inte känner någon. Jobbade här för tio år sedan som rektor vid en större gymnasieskola, men bodde aldrig här på den tiden.

Livet är en gåta, har du hört det förut?! Efter att ha rest runt i tre månader utan någon fast punkt, Sverige, Italien, Tyskland och Danmark, och plötsligt hamna i en egen lägenhet känns underligt och samtidigt väldigt tomt. Det är så tyst, förutom musiken från datorn som spelar Ge mig mitt liv nu. Jag känner igen mycket i texten. Låten har hängt med mig sedan 1978 och fanns med på Nationalteaterns lp Barn av vår tid.

Tyvärr känner jag att texten fortfarande är lika aktuell nu som då även om jag och de som lyssnade på dem då inte längre är unga men vi är fyllda av liv och vi vill inte vara arbetslösa. Även hos oss 50-talister spritter det i musklerna och vi är så fyllda av liv. Vill göra något bra nu, ge mig mitt liv nu. Det har jag funderat på, det är ingen som ger mig eller någon annan ett liv nu, det ligger hos oss själva. Detta gäller även den skrikande mannen där på bänken invid Rådhuset.

Jag är dock säker på att kärlek och ett arbete kan ge mig och oss alla arbetssökande ett bra liv nu.

Håkan Carlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel