Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen överväger flytt

Arbetsförmedlingen i Ljusdal har växt ur sina nuvarande lokaler i Centrumhuset. För att komma till rätta med lokalproblemet ser arbetsförmedlingen över möjligheten att flytta till skatteverkets lokaler som blir tomma i december

Med ett ökat kundunderlag är en förändring av lokalerna ett måste för arbetsförmedlingen i Ljusdal. I dagsläget har det 2 331 inskrivna arbetssökande. Det är nästan 1 000 fler jämfört med samma tid förra året. Antalet uppdrag har dessutom ökat.

För att komma till rätta med bristen på utrymme ses två tänkbara alternativ, antingen att stanna kvar i de nyligt utvidgade lokalerna från 500 till 650 kvadratmeter eller att flytta till nya lokaler.

Mikael Ohlsson, chef för arbetsförmedlingen i Ljusdal, har tittat på bland annat Skatteverkets lokaler vid Postplan, som blir tomma i början av december, och de motsvarar arbetsförmedlingens behov av yta. Om det blir något byte av lokaler beror på budgeten för 2010 och beslut fattas i slutet av denna månad.

Arbetsförmedlingens kontor i Ljusdal håller även på med att nyanställa personal. Hittills har två jobbcoacher nyanställs och innan årsskiftet ska ytterligare ett antal jobbcoacher samt arbetsförmedlare nyanställas.