Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen överväger flytt

Arbetsförmedlingen i Ljusdal har växt ur sina nuvarande lokaler i Centrumhuset. För att komma till rätta med lokalproblemet ser arbetsförmedlingen över möjligheten att flytta till skatteverkets lokaler som blir tomma i december

Annons

Med ett ökat kundunderlag är en förändring av lokalerna ett måste för arbetsförmedlingen i Ljusdal. I dagsläget har det 2 331 inskrivna arbetssökande. Det är nästan 1 000 fler jämfört med samma tid förra året. Antalet uppdrag har dessutom ökat.

För att komma till rätta med bristen på utrymme ses två tänkbara alternativ, antingen att stanna kvar i de nyligt utvidgade lokalerna från 500 till 650 kvadratmeter eller att flytta till nya lokaler.

Mikael Ohlsson, chef för arbetsförmedlingen i Ljusdal, har tittat på bland annat Skatteverkets lokaler vid Postplan, som blir tomma i början av december, och de motsvarar arbetsförmedlingens behov av yta. Om det blir något byte av lokaler beror på budgeten för 2010 och beslut fattas i slutet av denna månad.

Arbetsförmedlingens kontor i Ljusdal håller även på med att nyanställa personal. Hittills har två jobbcoacher nyanställs och innan årsskiftet ska ytterligare ett antal jobbcoacher samt arbetsförmedlare nyanställas.