Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbete med järnvägsbro kan leda till internetstopp i Hudiksvall i helgen

På lördag ska Fiberstaden förbereda inför ett kommande byte av en järnvägsbro i Hudiksvall. Det kommer få konsekvenser för internet, tv och ip-telefoni under dagen.

Anledningen är att Fiberstaden är tvungen att flytta ett antal fiberkablar inför att Trafikverket ska utföra arbeten på en järnvägsbro i centrala Hudiksvall.

Arbetet leder till att internet, tv och ip-telefoni i framför allt de östra delarna av Hudiksvall kommer att drabbas av omfattande drifstörningar från midnatt till klockan 12.00 på lördagen.

Fiberstadens arbete under helgen kommer däremot inte att påverka tågtrafiken.

Trafikverket utför sedan förberedande arbeten på järnvägsbron inför bytet, från och med klockan 22 torsdagen 2 juni till klockan 6 måndagen 6 juni. Det kommer då att vara stopp i tågtrafiken.

– Då kommer vi att jobba dygnet runt med grundläggning för den nya bron, men den kommer inte på plats då, säger Lena Sandberg, projekteringsledare på Trafikverket.

Själva flytten av bron sker sedan under vecka 39, i slutet av september.