Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är vi människor eller robotar?

Redan under vår skolgång programmeras vi för att bli dugliga och passa in i samhällssystemet.

Makteliten har sett till att människan i dagens samhälle ständigt är upptagen och sitter fast i produktionen. "Vanliga" människor har fullt upp med jobb – om de har något jobb – ekonomi, familj och eventuella lån där de betalar en konstruerad ränta för att bankerna ska göra miljardvinster.

Människor ses som producerande robotar av den ekonomiska och politiska makteliten. Den finns vare sig tid eller ork för en "vanlig" människa att tänka utanför sin vardag. Detta är naturligtvis inte heller meningen för makteliten. Så länge som människor producerar är allt ok men om människor blir sjuka eller arbetslösa är de inte längre mycket värda. Allt handlar om tillväxt (för makteliten) men när det gäller människors välfärd och livskvalitet är det tyst från maktelitens sida.

Grunden för att upprätthålla makt över människor är att skapa ekonomisk stress och oro för människor så att de inte ska orka tänka eller ifrågasätta makteliten utan vara tysta och lydiga. Som Göran Persson sa: "Rättning i leden." Att vuxna människor i ett modernt samhälle ständigt blir utsatta för detta förmynderi oavsett vilken regering vi har liknar diktatur. Människor blir fortfarande behandlade som mindre vetande av den ekonomiska och politiska makteliten.

Det största hotet mot makten är att vi människor tänker fritt och att vi ser igenom maktspelet och inte längre låter oss luras och duperas av makteliten. Den ekonomiska och politiska propagandan kommer rakt in i tv-soffan och medierna hjälper gärna till med detta. Vi borde ifrågasätta vad ekonomer och politiker egentligen säger. Vi borde även ifrågasätta om vi verkligen kan lita på media. Jag litar inte på någon av dessa tre aktörer. När vi blir programmerade med logisk kunskap (baskunskap är nödvändig) påverkas vår kreativa hjärnhalva negativt.

BGJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel