Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är vi friskare än andra?

Man frågar sig: Driver man sjukhus efter ekonomiska normer eller efter människors behov av vård?

Är det inte dags nu?

Har inte landstinget bevisat att deras tid är förbrukad?

Det började med att ett nytt sjukhus byggdes i Bollnäs för att södra Hälsingland behövde ett akutsjukhus av moderna mått. Ett sjukhus som framstod som ett av landets främsta i hjärtsjukvård och ett omtalat BB där mammorna trivdes och fick en underbar tid med sina barn.

Efter några år kom då istället huvudmannen (landstinget ) på att det var inte ekonomiskt hållbart att driva Bollnäs sjukhus i den formen. Man frågar sig: Driver man sjukhus efter ekonomiska normer eller efter människors behov av vård?

Nu har man gått ett par steg till och kommit fram till att någon vård inte behövs i Bollnäs och i och med det inte i södra Hälsingland. (Någon måste vara helt dum eller också tror man sig veta att vi i denna region är ovanligt friska). Det är dags nu! Låt landstinget sköta busstrafiken och X-tågen. Knapp kan säkert skapa noggranna tidtabeller för dem. Överför sjukvården till dem som förstår att människor måste få vård där den behövs.

Dan Bruno

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel