Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Är helt obeskrivligt"

Under säsongen har Isabella Ström från Hudiksvall varit med på U19-landslagets samtliga läger.
I helgen blev hon och Sverige världsmästare när U19-VM avgjordes i Polen.

Isabella Ström har gjort sitt livs innebandysäsong. Först en så pass bra säsong i Rig Umeå, som i april ledde till tvåårskontrakt med elitserielaget Endre.

I helgen blev hon och svenska U19-landslaget världsmästare i Polen, efter 6–4 i VM-finalen mot Finland.

– Det känns lite konstigt att titta tillbaka på turneringen. Det är faktiskt helt obeskrivligt, jag vet inte vad jag ska använda för ord, säger Isabella Ström.

Hur har ni firat guldet?

– Vi var uppe större delen av natten på hotellet. Ledarna stack ut och köpte cola, chips och godis och vi blev bjudna på stor middag på hotellet. Sedan drack vi lite alkoholfri champagne också.

Redan under måndagen började hemresan från Polen. Laget består av spelare från hela Sverige. Därför blir firandet på hemmaplan något splittrat.

– Det är lite konstigt när man varit ihop så nära i två veckors tid. Alla får försöka fira på egen hand, men jag kommer sakna allihopa, säger Isabella Ström.

Sverige tog sig igenom gruppspelet relativt enkelt. Semifinalen mot Tjeckien var jämn i första perioden, men efter 2–2 i första pausen gick Sverige ifrån till seger 7–3 när matchen blåstes av.

Finalen mot Finland blev desto jämnare. Efter två perioder var ställningen helt jämn 2–2.

– Precis som en final ska vara och så matcherna mot Finland brukar vara. Det var lite passivt från båda lagen i första perioden och det var en del nerver. Inför tredje perioden snackade vi om att vi skulle våga visa vad vi kunde. Det gick ju vägen.

Nog gick det vägen allt. I tredje perioden gick Sverige ifrån och säkrade VM-guldet efter 6–4.

För Isabella Ströms egen del var turneringen en rejäl framgång. Hon blev fyra i den interna poängligan efter tio mål och tre assist. Dessutom blev hon utsedd till matchens lirare i gruppspelsmatchen mot Schweiz.

– Jag är nöjd, det gick jättebra. Vi fick ihop vår femma bra och jag fick bra utdelning tack vare det, jag skötte rollen jag fick av tränaren, säger hon.