Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är du vaken Hans?

Frågan jag ställer mig är om Hans Jonsson är vaken på de sammanträden han har betalt för att vara på.

Annons

Hans och Jennie Forsbloms insändare (13/10) kan tolkas som att han inte vet vad han beslutar om eller att han medvetet töjer på sanningen för att vinna politiska poäng. Oavsett vilket så är det illa.

Om Hans läser måndagens Ljusnan kan han se vad han beslutat, det vill säga att de sex förslag som jag räknade upp på kommunstyrelsens sammanträde 1. Nedläggning av Alfta bibliotek, 2. Nedläggning av Fördel Edsbyn-Alfta, 3. Minskning av sponsringspengar, 4. Neddragning av pengar till studieförbunden, 5. Kvalitetsförsämring av skolmaten, 6. Ta bort den ekologiska mjölken, inte är aktuella som sparförslag. Dessutom har Hans Jonsson skrivit under protokollet där detta klart och tydligt står förklarat.

När det gäller vårdnadsbidraget räknar Jennie och Hans på ett synnerligen partivinklat sätt. Kostnadsökningen för förskolan beror i huvudsak på att antalet barn på allmänna förskolan det vill säga barn upp till femton timmar ökar. Därtill kommer att det är fler barn generellt som skrivs in vilket är positivt eftersom det visar att vi har en fungerande arbetsmarknad.

Jag ger dock de båda rätt i att borttagandet av vårdnadsbidraget kan ha bidragit till viss del. Att däremot dra slutsatsen att vårdnadsbidraget skulle minska kostnaden motsvarande en förskoleavdelning och dessutom spara en miljon är rent befängd. Det finns ingen kommun som infört vårdnadsbidraget som gjort det av ekonomiska skäl. Endast av politisk ideologi. Samma sak som Hans och Jennie anklagar oss för. Självklart handlade det om politik för oss, men huvudsyftet var att spara pengar.

Försvara gärna era politiska ståndpunkter men använd er av alla fakta på bordet och vrid inte på sanningen för att vinna människors gillande.

Yoomi Renström (S)

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel