Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det verkligen frihet om allt du gör dokumenteras?

Har tanken slagit dig någon gång att du är med i en film liknande The Truman Show? Eller någon gång fått känslan av att någon spionerar på dig, fastän du inte kan se det?

Detta kanske låter lite hypat och galet. Men om du som så många andra är en person med en dator, mobiltelefon eller surfplatta kan du vara konstant bevakad. För varenda litet klick du gör på internet sparas, varenda gång du skickar ett vanligt sms till polaren sparas det.

Visst, det hela kanske inte låter så farligt. Men tänk om. För vad är frihet? Sverige är ett fritt land, eller? Är man verkligen fri om alla steg man gör sparas, alla saker du säger sparas? Jag vet inte vad ni tycker, men enligt mig är det så långt ifrån frihet man kan komma.

Det är skrattretande hur likt ett fängelse det är. Visst, jag kanske överdriver när jag kallar det ett fängelse men det har fortfarande många likheter. Frihet är en av de viktigaste sakerna man kan ha i ett land, och vill vi verkligen sänka våran frihet? Nej, är det enda jag kan svara på den frågan. Och varför skriver jag detta? Jo, för att tacka ett mycket trogen parti, Piratpartiet. Ett parti som kanske bryr sig mer om frihet än något annat parti.

Det kämpar ständigt med att höja vår frihet och att tillåta att folk har ett privatliv. Så med detta skrivet vill jag bara tacka ett underbart parti samt Anna Troberg, Piratledare.

Pojke, 17

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel