Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det rimligt att förre kommunalrådet ska granska sina egna beslut som kommunrevisor?

Signaturen "Ej förvånad" ser ett problem i att Sven-Erik Lindestam blir kommunrevisor i Söderhamn direkt efter att han varit kommunalråd för samma kommun. Sven-Erik Lindestam svarar direkt.

Annons

Hur kan detta vara möjligt att förre kommunalrådet Sven-Erik Lindestam blir kommunrevisor? Hur kommer han att agera när han ska granska sina tidigare beslut? Det var detta problem Riksrevisionen hade för några år sedan, när tjänstemän gick från regeringen direkt till Riksrevisionen. Uppenbarligen anser man att denna koppling till Lindestams kommunalråds arbete och revisionens självständighet är viktigt i Söderhamn. Jag blir inte förvånad eftersom detta inte är första gången som Söderhamns kommun anser att medborgarna ändå inte förstår vad som beslutas!!

Ej förvånad!

Svar direkt: Den nytillträdda revisionen granskar inte tidigare beslut. Den förra kommunrevisionen är kvar och granskar 2018 års verksamhet, beslut och ekonomisk redovisning och sitter kvar med det arbetet till och med att årsbokslutet för 2018 är behandlat av kommunfullmäktige. Den nu tillträdda revisionen jobbar med det som sker från 1 januari 2019.

Sven-Erik Lindestam, ordförande kommunrevisionen 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons