Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det dags att gå man ur huse och demonstrera?

Skribenten tycker att även medborgarna i Gävleborg ska kunna få komma in med förslag hur Region Gävleborg ska spara.

Svante Lönnmark vill från Region Gävleborgs medarbetare ha förslag och idéer på hur man ska få ekonomin att gå ihop. Varför inte skicka den apropån till oss berörda människor i regionen också? Vi, folket, är jätterädda vart det bär hän och har säkert många förslag att komma med. Här läser vi om indragningar för dem som jobbar på golvet, samtidigt som vi läser om resor och middagar som kostar flera miljoner kronor!

Regionrådet Eva Lindberg (S) tycker det är småaktigt att prata om pengar, men det är ju det det gäller! Och det gäller ju livet för oss som behöver sjukvården. Klart man måste ha kunskap och utbildning, men man behöver inte åka över hundra stycken till Amerika (i omgångar) för att få den, det måste räcka med att en eller två åker och rapporterar vidare vid hemkonsten. Där kan man spara pengar!

Och middagar som kostar fem miljoner kronor! De ställs inte in för det har Eva Lindberg lovat. Där kan man också spara pengar! Svaret kommer väl att bli att det är öronmärkta pengar, men en region i kris måste väl för jösse namn kunna flytta dem dit där man mest behöver dem.

Jag läste om en småbarnsfamilj som också var kris i ekonomisk kris. Man löste det så att man lånade av barnens besparingar tills krisen var över – något att ta lärdom av? Önskar att vi/ folket gjorde som förr, gick man ur huse och demonstrerade för det vi tyckte var livsviktigt.

Bättre förr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel