Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aprilglädje i Lill-Babs stipendiekonsert

/
  • Lill-Babs tar alltid med sig någon artistvän till Järvsö. Den här gången var det Magnus Carlsson som många kommit till kyrkan för att lyssna till.
  • Lill-Babs och Brita Björs gladde åhörarna med att gemensamt framföra
  • 15-åriga Kimberley Helmersson kan bli en framtida stipendiat förutspådde Jörgen Åberg.
  • Gruppen Draupner: Henning Andersson, Görgen Antonsson och Tomas Lindberg spelade folkmusik med gung.
  • Musikskolans undomskör
  • – Skönt att du är lite galen. Jag känner mig som hemma då, sa Lill-Babs till Brita Björs.

Höjdpunkten i Lill-Babs stipendiekonsert på söndag kväll blev när stipendiaten Brita Björs och Lill-Babs tillsammans sjöng Lill-Babs melodifestivallåt från 1961 "April, april" med visslingar och allt.

Annons

Brita Björs bjöd generöst på sig själv till publikens förtjusning. Hon visade sin musikaliska bredd genom att, förutom schlager, även sjunga folkliga vaggvisor från Hälsingland och Norge, á capella. Hon avslutade med lite rockigare "You´re the voice", som fick hela kyrkan att gunga och publiken att klappa takt.

Hela konserten inleddes dock med en minnesstund för den nyligen bortgångne Järvsöspelmannen Jonas Olsson.

Lill-Babs läste några dikter som Jonas elever på Höghammarskolans estetiska program i Bollnäs hade skrivit, till musik som Jonas gjort till föreställningen "Den underbare trollkarlen från Oz".

Gruppen Draupner inledde med att hedra Jonas Olsson genom att spela "Kåsjö brudmarsch". De följde upp med en From-Ollelåt och deras egen "Colin".

Kimberley Helmersson och Musikskolans ungdomskör utgjorde det ungdomliga inslaget.

Lill-Babs ser alltid till att ta med sig stora artister till Järvsö. Den här kvällen var det Magnus Carlsson, tidigare medlem i Alcazar och Barbados, som fick avsluta konserten.

Annons