Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aprilglädje i Lill-Babs stipendiekonsert

Höjdpunkten i Lill-Babs stipendiekonsert på söndag kväll blev när stipendiaten Brita Björs och Lill-Babs tillsammans sjöng Lill-Babs melodifestivallåt från 1961 "April, april" med visslingar och allt.

Brita Björs bjöd generöst på sig själv till publikens förtjusning. Hon visade sin musikaliska bredd genom att, förutom schlager, även sjunga folkliga vaggvisor från Hälsingland och Norge, á capella. Hon avslutade med lite rockigare "You´re the voice", som fick hela kyrkan att gunga och publiken att klappa takt.

Hela konserten inleddes dock med en minnesstund för den nyligen bortgångne Järvsöspelmannen Jonas Olsson.

Lill-Babs läste några dikter som Jonas elever på Höghammarskolans estetiska program i Bollnäs hade skrivit, till musik som Jonas gjort till föreställningen "Den underbare trollkarlen från Oz".

Gruppen Draupner inledde med att hedra Jonas Olsson genom att spela "Kåsjö brudmarsch". De följde upp med en From-Ollelåt och deras egen "Colin".

Kimberley Helmersson och Musikskolans ungdomskör utgjorde det ungdomliga inslaget.

Lill-Babs ser alltid till att ta med sig stora artister till Järvsö. Den här kvällen var det Magnus Carlsson, tidigare medlem i Alcazar och Barbados, som fick avsluta konserten.